anunturi auto, masini second hand
anunturi masini second hand
anunturi masini

Dictionar Auto

Litera L

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


LEASING

Concesionarea dreptului de folosinta a unui vehicul pentru efectuarea unei plati, conform conditiilor stipulate intr-un contract.

LED (Light Emiting Diode)

Dioda emitatoare de lumina. Se foloseste tot mai des ca sursa luminoasa de semnalizare.

LICHID DE RACIRE

Este amestecul de apa si antigel care reduce temperatura motorului.

LINIA ROSIE

Se intalneste la masinile dotate cu turometru. Reprezinta numarul maxim de rotatii pe minut a ale motorului. Unele turometre au doua linii rosii. Prima, situata mai jos, pentru numarul maxim admis de rotatii pe minut continue, iar a doua numarul maxim absolut de rotatii pe minut.

LINIE DE PRODUSE

Mai multe vehicule care au aceeasi platforma si acelasi nume de produs.

LONJERON MACPHEARSON

Foloseste arcuri destul de lungi pentru a imbunatati suspensia masiniidar si capacitatea de absorbtie a socurilor. Este compus dintr-un amortizor de soc si un set de arcuri.

LPG (Liquid Petroleum Gas)

Gaz petrolier lichefiat folosit pe post de combustibil auto. Este compus din propan si butan, si este produs prin procese de rafinare. Cifra octanica a amestecului este foarte mare, de peste 100.

LUMINA DE XENON

Descarcarea electrica a doi electrozi in mediul gazos al unui bulb de sticla. Descarcarea vaporizeaza sarurile metalice existente si lumineaza astfel gazul de xenon. Este foarte cautat pentru ca fluxul sau luminos este este de 2.5 ori mai mare decat al unei lampi cu halogen.

Taxa Inmatriculare