anunturi auto, masini second hand
anunturi masini second hand
anunturi masini

Dictionar Auto

Litera U

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ULEI

Uleiul protejeaza partile vitale ale motorului si impiedica griparea acestuia. Uleiurile cu o vascozitate scazuta la temperaturi mici circula mai rapid si protejeaza mai bine motorul. Uleiul cu o vascozitate ridicata, la temperaturi mari, previne contactul direct dintre partile metalice ale motorului.

ULEI SINTETIC

Asigura o mai buna protectie motorului comparativ cu uleiul mineral traditional insa pretul acestuia este aproape triplu. Acest tip de ulei nu este obtinut din titei, ca cel mineral.

UNGHI DE ALUNECARE

Reprezinta diferenta unghiulara dintre directia in care se invarte un pneu si planul rotii. Acest unghi ia nastere datorita indoirii peretilor interiori ai pneului si ai suprafetei de rulare.

UNGHI DE FUGA A ROTILOR

Unghiul realizat de o linie verticala si axa de directie a masinii atunci cand privim din lateral. Unghiul se masoara in grade si minute.

UNGHIUL DE BRACAJ

Reprezinta unghiul realizat de planul circumferintei unei roti si o linie verticala. Cand avem o valoare negativa a unghiului partea de sus a rotii se inclina spre interiorul masinii. Cand unghiul este pozitiv partea de sus a rotii se inclina spre exteriorul masinii.

Taxa Inmatriculare