anunturi auto, masini second hand
anunturi masini second hand
anunturi masini

Dictionar Auto

Litera V

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


V-TEC

Denumire pentru o deviere a axei cu came de la Honda. Cei de la BMW numesc aceasta deviere Vanos.

VALVA BLOW-OFF

Valva care se deschide atunci cand se atinge o anumita presiune pentru a elibera din presiunea excesiva acumulata. Este folosita de obicei impreuna cu o instalatie turbocompresor.

VALVETRONIC

Tehnica de reglare a umplerii motorului patentata de cei de la BMW prin care se obtine o economie de combustibil de 10%. Este de fapt cursa ventilului pentru ca reglarea umplerii motorului nu se mai face in trepte prin intermediul unei comenzi de putere.

VANOS

Denumire data de cei de la BMW comenzii variabile a axei cu came. Rotirea in faze a acestei axe cu came combina capacitatea de antrenare la turatie mica cu randament ridicat.

VASCOZITATEA

Reprezinta vascozitatea. Este foarte importanta la alegerea uleiurilor de motor, clasificate dupa diverse clase de vascozitate.

VEHICUL CU EMISIE SCAZUTA DE GAZE - LEV (Low Emission Vehicle)

Tip de vehicule care intrunesc un standard al emisiilor de gaze mult mai riguros decat cel impus de Agentia Europeana de Control al Emisiilor de Gaze. Honda este unul din producatorii care comercializeazavehicule pe benzina cu emisii scazute de gaze.

VEHICUL DE TEREN

Vehiculele care sunt folosite pe teren neamenajat sau accidentat. In aceasta categorie intra vehiculele folosite in agricultura sau in constructii.

VEHICUL DE TONAJ MEDIU

Toate vehiculele care cantaresc intre 6 si 11 tone.

VEHICUL ELECTRIC

Toate vehiculele care folosesc ca sursa de energie sisteme electice exclusive sau hibride.

VEHICULE DE MARE TONAJ

Toate vehiculele care cantaresc intre 11 si 15 tone. In aceasta categorie intra si camioanele de teren.

VILBROCHEN

Denumire pentru arborele care transforma in miscare rotativa, miscarea liniara a pistoanelor. Acest tip de arbore este legat de transmisie.

VISCO-CUPLAJUL

Se intalneste la masinile cu tractiune integrala si foloseste la cuplarea flexibila a axului fata si spate. Atunci cand apare o neconcordanta intre turatia fata si spate, visco-cuplajul transfera puterea la axul care are o aderenta mai mare.

VOLANT

Denumeste un disc din fier sau otel care este pozitionat in spatele vilbrochenului furnizandu-i acestuia o forta centrifuga.

VOLANUL MULTIFUNCTIONAL

Acest tip de volan este prevazut cu mai multe comenzi ale instrumentelor de bord, facilitand accesul soferului. Exista comenzi pentru radio sau tempomat.

Taxa Inmatriculare